Ukrayna bu yıl 600 milyar UAH borç geri ödemesi yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, 2021 yılında 600 milyar UAH dış borç ödeyecek ve bu miktarın dörtte biri kredi faizinden oluşmaktadır.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin ekonomik konulardaki danışmanı Oleg Ustenko, Ukrayna 24 TV kanalına verdiği demeçte “Mart ayında en yüksek borç geri ödemelerini yaptık. Genel olarak, Ukrayna bu yıl 600 milyar UAH borç ödeyecek, bunun 150 milyarı faiz, 450 milyarı ise kredinin geri ödemesidir.” dedi.

Ukrayna’nın şu anda son on yılda biriken borçları ödediğini vurgulayan Ustenko “Borçların son bir veya iki yıl içinde yapıldığı söylenmekte; bu çok siyasi önyargılı bir yorum. Hayır, değildir: 10 yıl önce yapılmış olan borçları ödüyoruz. Bir sonraki en yüksek ödememiz Eylül ayında. Mart ödemelerini yaptık ve kimse bizim yaptığımızı görmedi ve bunlar büyük ödemelerdi.” dedi.

Ustenko, Ukrayna’nın bu yıl Uluslararası Para Fonundan 2 milyar dolar almayı planladığını da sözlerine ekledi. Ona göre, “bu yıl ödemek zorunda olduğumuz 600 milyar UAH’nin sadece % 10’u IMF’e yapılacak ödemelerdir.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com