Konut fiyatları artışında Türkiye lider olurken, Ukrayna ilk 10’da yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, konut fiyatlarında keskin bir artışla ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank raporuna göre 2020’nin ikinci çeyreğinin sonu itibariyle Türkiye’de konut fiyatları % 25 artarak ilk sırada yer almasını sağladı.

İkinci sırayı % 14 ile Lüksemburg alırken, onu % 12.4 ile Litvanya izledi. İlk 10’da Estonya, Polonya, Slovakya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Hırvatistan da bulunuyor.

Uzmanlar, Hindistan, Malta, Hong Kong, Finlandiya ve Fas gibi ülkelerde de konut fiyatlarının düştüğünü belirtti.

Konut fiyatlarının artmasının sebepleri arasında birikimlerini mevduatta tutanların gayrimenkule yatırım yapmaya karar vermeleri de var.

Bu arada, İsviçre finans kuruluşu UBS, konut piyasasında bir “balonun” oluştuğuna dair belirtilerden de bahsetti. Bu, emlak fiyatlarının makul olmayan bir şekilde yüksek olduğu anlamına gelmektedir.

Münih (2.35), Frankfurt (2.26) ve Toronto (1.96), “balon riski” kategorisine dahil edildi. Analistlere göre en uygun fiyatlar Singapur, Boston, Madrid, Varşova, Milano ve Dubai’de.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com