Lviv, daire kiralama maliyetinde Kiev’i geride bıraktı: güncel fiyatlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Panik dalgası yatıştı. Ukrayna'da emlak piyasasında fiyat düşüşleri durdu

Dairelere olan yüksek talep nedeniyle Lviv’de yaşamak başkent Kiev’de olduğundan daha pahalı hale geldi. İki şehirdeki tek odalı daireler arasındaki fiyat farkı 4500 UAH oldu.

Kiev ve Lviv, Ocak 2023 itibarıyla konut kiralama talebi sayısı bakımından en popüler şehirler olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, Bird emlak servisinin bildirdiğine göre, Lviv’deki daire fiyatları, yüksek talep sebebiyle başkentteki konut fiyatlarını aşıyor.

Lviv, diğer Ukrayna şehirlerine nispeten güvenli bir alternatif olmaya devam ediyor. 31 Ocak itibarıyla iki şehirde ortalama daire kiralama fiyatları şöyle:

  • tek odalı daireler: Lviv – 13,500 UAH, Kiev – 9,000 UAH;
  • iki odalı daireler: Lviv – 16,000 UAH, Kiev – 12,000 UAH;
  • üç odalı daireler: Lviv – 19,000 UAH, Kiev – 18.000 UAH.

Dolayısıyla, Kiev’de gayrimenkul kiralama fiyatlarındaki %60’a varan düşüş dikkate alındığında, iki şehirdeki fark daire başına 4.500 UAH’a kadar çıkıyor.

Analistler, herhangi bir düşüş öngörülmesinin mümkün olmadığını, çünkü talepte azalma olmadığını ve fiyatlara rağmen insanların yaşamak için Lviv’i tercih etmeye devam ettiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com