Ukraynalılar bugün Noel’i kutluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki Ortodoks ve Rum Katoliklerinin yanı sıra bugün Noel, Kudüs, Rus, Sırp ve Gürcü Ortodoks kiliselerine mensup kişiler tarafından da kutlanmaktadır.

7 Ocak Perşembe günü, Doğu Hristiyanları Jülyen takvimine göre Mesih’in Doğuşunu kutlarlar.

İncil’e göre, Meryem Beytüllahim’deki nüfus sayımı sırasında İsa Mesih’i doğurdu. Şehrin aşırı kalabalık olması ve boş yer kalmaması nedeniyle Meryem ve Yusuf geceyi çiftlik hayvanlarının yanında bir ahırda geçirdiler. Kurtarıcı’nın doğduğu anda, Beytüllahim’in yıldızı cennette parladı ve bu, armağanlarını küçük İsa’ya getiren bilge adamlara yolu gösterdi. Bu günün anısına, Hristiyanlar bayram yapmaktadırlar..

Ukrayna’da bu gün, uzun yıllardan bu yana bayram olarak kutlanmakta, kiliselerde ayinler yapılmakta ve insanlar birbirlerine güzel dilekler dilemektedir.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de, Ukraynalıların Noel bayramlarını yayınladığı bir mesajla tebrik etti.

Sevgili vatandaşlar!

İnsan ruhunun iyiliğinin ve merhametinin yenilmezliğinin sembolü olan Noel’de milyonlarca Ukraynalı aileyi içtenlikle kutluyorum.

Geleneksel olarak, Noel’i evde, aile ortamında kutlarız. Ve birbirinizi anlamak, küslerle barışmak ve sizi gücendirenleri affetmek için daha iyi bir gün yoktur.

Bu tatilin neşesi ve sıcaklığı ülkemizi birleştirsin, çünkü hepimiz birlikteyiz, harika bir Ukraynalı aileyiz.

Bu yılki Noel özeldir. Hristiyanlığın önemli ilkesinin başkaları için ilgi ve onları korumak olduğunu hatırlayalım. Bu nedenle geleneksel ayinler de güvenli olmalıdır. Sizin ve başkalarının sağlığı için.

Herkese Mutlu Noeller diliyorum! Herkese mutluluk, başarı, refah ve tabii ki sağlık diliyorum. Masada kokulu kutya ve on iki yemeğin tümünün aromasını ve tadını hissetmeyi diliyorum!

Kendinize, ailenize ve Ukraynamıza iyi bakın!

İsa doğdu! Onu övün!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com