Kliçko ilk kez Kiev sakinlerine “yavaş yavaş” şehre dönülebileceğini söyledi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko, Rusya ile yaşanan geniş çaplı savaş nedeniyle ayrılan başkent sakinlerinin 8-9 Mayıs’tan sonra yavaş yavaş evlerine geri dönebileceğini söyledi.

Radio NV’nin yayınında konuşan Kliçko “Kiev halkının,halen süren tehlike nedeniyle Kiev’e dönmek için acele etmemesini tavsiye ediyorum. Saldırganın hedefi başkentti ve öyle kalmaya devam ediyor. Banliyölerde, ormanlık alanlarda çok sayıda mayın var. Ordu, mayın bulunan bölgelerin halen tehlikeli olmaya devam ettiğini söylüyor. Henüz güvenliği garanti edemiyoruz, ancak 8-9 Mayıs sonrasında yavaş yavaş başkente dönmek mümkün olacak” dedi.

Kremençug petrol rafinerisi yıl sonuna kadar çalışamayacak

Belediye başkanı, 8-9 Mayıs’ta şehirdeki sokağa çıkma yasağının aynı şekilde süreceğini hatırlattı: 22:00 ile 05:00 arası. Tahminlerine göre, bugün Kiev’de yaklaşık 2.2 milyon insan var; 24 Şubat’a kadar yaklaşık 3.5 milyon kişi yaşıyordu.

Kliçko, Kiev’deki savaşın şiddetli olduğu dönemde şehirde yaklaşık bir milyon sakin olduğunu vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com