Kremençug petrol rafinerisi yıl sonuna kadar çalışamayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgalcilerin Kremençug petrol rafinerisine verdiği tahribat sebebiyle yıl sonuna kadar faaliyet gösteremeyecek. Tesisin tüm personeli işletmenin onarımı için çalışacak.

Poltava Bölgesel Askeri İdaresi (OVA) başkanı Dmitriy Lunin, yerel medyadan gazetecilerle yaptığı bir toplantı sırasında “Kremençug Petrol Rafinerisi, anladığım kadarıyla bu yıl çalışmayacak… Orada bulunan personel işten çıkarılmayacak. Hepsi iş başında ve işletmeyi onarmak zorunda.” dedi.

Kentin, havaların soğumasından önce Kremençug termik santralinin çalışmalarını yeniden başlatma göreviyle karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna’nın 40 milyon Ukraynalının tamamına yiyecek sağlamaya yetecek rezervi var.

Tesisin yeniden devreye alınmasının bedelinin 800 milyon UAH’a kadar ulaşabileceğini belirten Lunin “Termik santralle ile alakalı henüz bir işlem yok. Ancak ön tahminlere göre 500 ila 800 milyon UAH arasında. Bunu cumhurbaşkanlığı ofisi ve Bakanlar Kurulu’nda bildirdik. Bölge konseyi 30 ila 50 milyon UAH arasında katkı sağlayabilir. Şehir katkısını sunacak ve özel bir yatırımcı da var: hep birlikte termik santrali canlandırmalıyız.” dedi.

24 Nisan akşamı dokuz Rus füzesi Kremençug’un altyapısını vurmuştu. Saldırı sonrasında Lunin, Kremençug petrol rafinerisinin altyapısının tahrip edildiğini söyledi.

Kremençug Petrol Rafinerisi, 18.6 milyon ton kapasitesi ile Ukrayna’nın en büyük petrol rafinerisidir. Şirkette, hisselerin %43.05’i devlete aittir, geri kalanı Igor Kolomoiskiy ve Aleksander Yaroslavskiy arasında bölünmüştür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com