Kiev’e 50 yeni modern otobüs geldi,.150 otobüs ise yıl sonuna kadar.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev’e Belarus’un MAZ fabrikası tarafından üretilen 50 yeni otobüs alındığını ve 150 yeni otobüsün daha yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

Kiev'e 50 yeni modern otobüs geldi,.150 otobüs ise yıl sonuna kadar.

Hizmete başlayan ilk otobüs grubunun tanıtımı sırasında, belediye başkanı, başkentin hızla geliştiğini, sakinlerinin sayısının arttığını, bu nedenle toplu taşıma sistemini geliştirmeye devam etmek gerektiğini belirten Kliçko “Bu zor zamanda bile -bir pandemiye karşı bir mücadele, bir ekonomik kriz, Doğu Ukrayna’da savaş- başkent, geçtiğimiz birkaç yıl içinde, genel olarak 139 yeni troleybüs, 65 modern tramvay ve 307 yeni otobüs satın alabildi. Ve bugün sizlere Belarus MAZ fabrikası tarafından üretilen iki yüz 50 yeni otobüsün ilk partisini sunmaktan çok memnunum. Yıl sonuna kadar bu tür 150 araç daha gelecek.” dedi.

Ona göre, şu anda şehrin bu tür otobüslere büyük bir ihtiyacı var, çünkü Kievpastrans’ın hizmetteki araçlarının önemli bir kısmı 10 yaşını aşan otobüslerden oluşmaktadır.

Belediye başkanı “Büyük kapasiteli yeni bir ulaşım aracı, toplu taşımanın yolcuları sadece koltuk sayısı kadar taşınması gereken bir pandemi durumunda da önemlidir. Tüm yeni otobüsler, en yoğun rotalarda çalışmak üzere Kyivpastrans kamu hizmeti şirketinin araç filolarına aktarılacaktır.” dedi.

Yerel yönetimin, insanların şehir içinde rahat bir şekilde hareket etmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yaptığını, araba kullananların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları için koşullar yarattığını belirten Kliçko, “Bu, trafik sıkışıklığıyla ilgili sorunun çözülmesine yardımcı olacak. Ayrıca, uzun süredir modası geçmiş olan ve modern konforlu ulaşımın gereksinimlerini karşılamayan minibüs taşımacılığı pazarından kurtulmaya yardımcı olacak.” dedi.

Yeni otobüslerin zemini alçak, rampalı ve engelliler için özel koltukları var. Otobüsler, video izleme ve navigasyon sistemi ile donatılmıştır. Sürücü kabini ve yolcu bölmesi klimalıdır. Bu otobüsler Euro-5 çevre standardına uygundur.

Yeni 200 otobüsten 120’si 12 metre uzunluğunda ve 106 yolcu kapasitesine sahip; 80 otobüs ise 176 koltuklu ve 19 metre uzunluğunda olacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com