Kiev’de havai fişek ve susturucusuz araba kullanımı yasaklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de şehir içinde havai fişek kullanmak, havai fişek gösterileri yapmak ve satmak yasaklandı. Egzoz sistemli araçların da susturucusuz kullanılması yasak kapsamına alındı.

Savaş sırasında Kiev, havai fişeklerin satışını ve fırlatılmasını ve ayrıca gürültü emicisi olmayan egzoz sistemleri kullanan araçların trafikte bulunmasını yasakladı.

Kiev Ekonomi Okulu: Tarımda dolaylı kayıplar 23 milyar doları aştı

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko Ukrayna genelinde sıkıyönetim yasal rejiminin feshedilmesine veya iptaline kadar şehirde yasakların getirildiğini belirterek “Bugün, Kiev’de havai fişeklerin satışını ve fırlatılmasını ve savaş süresince susturucusuz arabaların şehirde hareket etmesini yasaklamaya karar verdik. Birkaç yıl önce havai fişekleri yasaklama kararı zaten vardı, ancak görüyoruz ki herkes gerektiği gibi davranmıyor.” diye vurguladı.

Bunun için cezai sorumluluğun getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com