Eurovision 2023’ün Ukrayna’da gerçekleşemeyeceği resmileşti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yayın Birliği, yarışma için planlamanın şimdiden başlaması gerektiğini söyleyerek mevcut güvenlik koşullarında bunun mümkün olmadığını belirtti. Eurovision 2023’ün Ukrayna’da yapılmayacağını yineledi.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) sitesinde yapılan resmi bir açıklamada “EBU, organizatörlerin Ukrayna’nın yarışmaya ev sahipliği yapmayı reddetme kararının neden olduğu halkın hayal kırıklığını tam olarak anlıyor.” denildi.

EBU planlama konusunun çok önceden başlaması gerektiğini belirterek “EBU için ilk öncelik, yarışmaya ev sahipliği yapan ülkede şu anda başlaması gereken planlamanın, etkinliğe katılan ve çalışan herkesin güvenliğini sağlamaktı ve sağlamaktır.” diye ekledi.

Ukrayna’nın GSYİH’si üçte birden fazla düşerken, enflasyon hızlanacak

Yarışmanın organizatörleri, film ekibi, çalışanlar, gazeteciler vb. dahil olmak üzere en az 10 bin kişinin Eurovision 2023’te çalışmak üzere akredite edildiğini bildirdi. Etkinliğe dünyanın dört bir yanından yaklaşık 30,000 kişinin de katılması bekleniyor.

EBU, “Onların güvenliği bizim ana endişemizdir” dedi.

Avrupa Yayın Birliği 17 Haziran’da, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın Ukrayna’da yapılamayacağını belirterek, bu yıl ikinci sırada yer aldıkları için İngiltere’ye dönüş yapmışlardı.

Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Aleksandr Tkaçenko ise, Ukrayna’nın EBU’nun 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapmanın imkansızlığına ilişkin kararının niteliğine katılmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com