Kiev’de acil durumlarda sığınakların kullanımı ile alakalı tatbikat yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev şehir yönetimi, halkın katılımı ile birlikte birkaç hafta içinde sirenli bir tatbikat yapılacak. Sirenlerin çalması ile birlikte halk sığınaklara gidecek.

Foto:  dcz.cg.gov.ua

Kiev’de güvenlikten sorumlu Şehir İdaresi Başkan Yardımcısı Andrey Krişçenko, Kiev makamlarının, başkentin sığınaklarında bir teftiş ve olası bir Rus işgaline hazırlık olarak, halkı uyarmak için bir tatbikat başlatıyor.

Yetkili, “Sığınaklarla başlayalım. Bunlar, çoğunlukla büyük işletmelerde bulunan eski Sovyet yapıları. Altyapı var; iyi tahkim edilmiş ve çok sayıda insan için tasarlanmışlar.” dedi.

İleri ve daha yükseğe: Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliği nasıl gelişiyor

Ayrıca, tatbikat öncesinde, dört binden fazla yapı içerisinde bulunan bodrum katları, yeraltı otoparkları ve bodrum kat depoları kontrol edilecek.

Yakın gelecekte şehir sakinlerine dönük açıklayıcı bir çalışma yapılacağını ve birkaç hafta içinde sirenli bir tatbikat yapılacağını duyuran Krişçenko “Önümüzdeki haftadan itibaren, insanların sirenleri duyduğunda korkmamaları için bir bilgilendirme kampanyası başlatacağız. Birkaç hafta içinde sirenleri açıp, insanların ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri için tatbikatları yapacağız.” dedi.

Kiev’de bulunan sığınakların haritası

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com