Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko’ya Soruşturma

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Soruşturma Bürosu müfettişleri başkentteki arazi konuları soruşturması kapsamında Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko’yu Cuma günü sorgulayacaklar.

Başkentin belediye başkanı, Kiev şehrinin ortak alanlarının kullanımındaki işlemlerde kanuna uygunluğu ile alakalı cezai kovuşturma çerçevesinde devlet güvenlik komisyonu tarafından sorgulanacak. Tam olarak ne sorulacağı soruşturma bürosu tarafından bildirilmedi. Devlet Arşivleri Komitesi basın sekreteri Anjelika Ivanova “Yasa tarafından öngörüldüğü üzere sorgulama için çağrıldı” dedi.

Belediye meclisi başkan yardımcısı Ilya Sagaidak’ın bu durumla alakalı yaptığı yorumda “Kliçko’nun sorgulama için çağrılması bir başlangıçtır. Metro trenleri, Dinyeper’daki köprü, Şulyavska üst geçidi ve kanun uygulayıcı kurumların sorması gereken daha birçok işlemde alınan kararların kanuna uygunluğu konusunda bir değerlendirme yapılması gerektiğinden eminim. Kliçko’nun, işlenen tüm yolsuzluklardaki rolü neydi?” dedi.

Daha önce, Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nun Kiev Günü’ne açılan yaya köprüsünün yapımı sırasında ihlal, israf ve suistimaller raporlanmıştı.

Kaynak: tsn.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com