Zelenskiy: Kırım köprüsü askeri amaçlı kullanıldığı için Ukrayna’nın hedefidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, G7 liderleri toplantısında Ukrayna'da barışı hızlandırmak için atılacak üç adım önerdi

Kırım köprüsü, işgalcilerin onu askeri maksatlı kullanmaları sebebiyle etkisiz hale getirilmesi gerekmekte ve Ukrayna ordusunun hedefindedir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Aspen Güvenlik Forumu‘nda Ukrayna’nın amacının, ülkenin egemen bölgesi ve Ukraynalıların ayrılmaz bir parçası olduğu için Kırım’ı işgalcilerden kurtarmak olduğunu hatırlattı.

Aynı zamanda Zelenskiy’e göre Kırım köprüsü sadece “küçük bir lojistik yol” değil, çünkü onun yardımıyla Rus birlikleri cephane alıyor ve tüm yarımadayı militarize etmeye devam ediyor.

Zelenskiy “Bizim için burası hukukun, uluslararası hukukun ve geçerli normların dışında inşa edilmiş bir düşman tesisidir. Dolayısıyla bizim hedefimiz budur; barış değil savaş getiren her hedef etkisiz hale getirilmelidir.” diye ekledi.

Kırım köprüsüne saldırı

17 Temmuz gecesi Kırım köprüsünde bir dizi patlama sesi duyulmuş ve bunun sonucunda kısmen hasar görmüştü.

Daha sonra Ukrayna Güvenlik Servisi’ndeki kaynaklar, SBU’nun Deniz Kuvvetleri ile birlikte köprüye saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırı, yüzey insansız hava araçlarının yardımıyla gerçekleştirildi.

Böyle bir saldırı köprüde araç trafiğinin aksamasına neden oldu. Bugün itibariyle, tam teşekküllü trafik henüz eski haline getirilmedi; köprünün Kasım ayından önce onarılması planlanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com