Rusya’da, Wagnerciler tarafından sahnelenene benzer başka bir isyan için hazırlıklar yapılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'da, Wagnerciler tarafından sahnelenene benzer başka bir isyan için hazırlıklar yapılıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) temsilcisi Andrey Yusov, Rusya’da başka bir isyanın hazırlanmakta olduğunu gözardı etmediklerini belirtti.

Katıldığı teleton yayınında özellikle Ukrayna istihbaratının Wagnercilerin düzenlediğine benzer yeni bir isyan hazırlığına ilişkin verilerinin olup olmadığı sorusuna yanıt veren Yusov, “Böyle bir veri var. FSB’nin bizi burada izleyebileceğini, memnuniyetle not alacaklarını anladığımız için paylaşmayacağız. İşlerini kolaylaştırmayalım” dedi.

GUR temsilcisine göre, Rus askeri-siyasi seçkinleri, Kırım’ı ilhak etme, Ukrayna’nın doğusuna saldırma ve Ukrayna’yı topyekün işgal etme kararının yanlış ve Rusya’nın çıkarları açısından anlamsız olduğunu biliyorlar.

Yusov, “Asıl sebep tam da bu, aslında Putin’in rejimi ve figüründe yatıyor. Geri kalan her şey türev. Ve emekli askeri personelin günah keçisi olarak Rusya’da yapmaya çalıştıkları şey, buna daha ne kadar tahammül edecekleri sorusudur.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com