IMF : Ukrayna’nın aylık 4 milyar dolara ihtiyacı var. Ancak ihtiyaçlar artabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2023 yılında Ukrayna’nın aylık ihtiyacının 3 ila 4 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

IMF’nin web sitesine yer alan açıklamada, IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva özellikle Ukrayna’nın restorasyonu, yeniden inşası ve modernizasyonuna ilişkin uluslararası konferansta Ukrayna tarafının mali desteği hak ettiğini söyledi.

Georgieva “Ancak ileriye dönük plan yapmamız da gerekiyor. Ukrayna’nın 2023 yılındaki finansman ihtiyacı çok büyük… Mevcut tahminlerimize göre, 2023 yılında aylık finansman ihtiyacı 3 ila 4 milyar dolar arasında olacak ve bu da yıkıcı bir savaş sürecinde oluşan büyük bir bütçe açığının acı gerçeğini yansıtıyor.” dedi.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın altyapısının ve ekonomik faaliyetlerinin tahribatı daha da genişlerse, bu miktar 5 milyar dolara yükselebilir.

Georgieva, “Bu finansman, ekonominin istikrara kavuştuğu ve ülkenin uygun bir makroekonomik politika paketine bağlı kaldığı “toparlanma aşaması” olarak sınıflandırdığımız döneme yöneliktir” dedi ve bu rakamların 2023 devlet bütçesinin hazırlanması sırasında Ukraynalı yetkililerle mutabık kalındığını sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com