Yabancilar için “Kyiv Digital” uygulaması İngilizce versiyonu yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Yabancilar için "Kyiv Digital" uygulaması İngilizce versiyonu yayınlandı

“Kyiv Digital” uygulamasında, başkentin ana şehir hizmetlerinin kullanımı ve hava saldırısı uyarı bildirimlerinin yabancıların tarafından daha rahat anlaşılması için İngilizce versiyonu yayınlandı.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısı Petro OleniçYabancı kullanıcılar uygulamanın ana hizmetlerini artık tam olarak kullanabilirler. “Kyiv Digital”e Rusya hariç tüm dünya operatörlerinin numaraları ile giriş yapabilirsiniz.” dedi.

Artık dil sürümünü seçme seçeneği – İngilizce veya Ukraynaca – uygulama giriş ekranına eklendi. Kullanıcılar, profillerindeki dili değiştirebilirler.

Ancak “Kyiv Digital” in İngilizce versiyonu Ukrayna versiyonunun birebir kopyası olmayıp yabancıların başkentte ihtiyaç duyabileceği hizmetleri birleştirmektedir.

Ekonomi Bakanı: Ukrayna’da işsizlik yıl sonuna kadar yüzde 30’a ulaşacak

Ukraynaca versiyonunda olduğu gibi, İngilizce olanında da otopark, trafik, ulaşım kartı ve QR bileti doldurma hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca sıkıyönetim sırasında yabancılar için hava uyarısı, sokağa çıkma yasağı hatırlatıcısı ve sığınak haritasının da faydalı olacağı belirtildi.

Aynı zamanda yabancılar için özel olarak uygulamaya metro haritası, Ukrzaliznytsia tren biletleri ve Ukrayna’yı destekleyecek fonlarla ilgili bilgiler eklendi.

Mesajda, “Uygulama, başkentte konaklamayı tüm ülkelerden kullanıcılar için konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. İngilizce versiyonu, kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirilmeye devam edecek.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com