IMF İle Müzakereler Eylül Ayında Başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu’nda Ukrayna Cumhurbaşkanı temsilcisi Andrey Gerus’un ifadesine göre Ukrayna’nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile işbirliğine ilişkin müzakereler Eylül ayında devam edecek.

“ IMF ile yeni işbirliğine ilişkin müzakereler Eylül ayında devam edecek . … Farklı sorular ve öneriler götüreceğiz, bizim için, başarmak istediklerimizi sunacağız. Mutabakatta yapmak istediklerimizi yazacağız, onlar bir şeyler sunacaklar. Bazen hemfikir olacağız, bazen anlaşamayacağız, bir müzakere süreci olacak.” dedi.

Aynı zamanda, Gerus, halkın kullanımı için gaz fiyatları konusunun memoranduma “daha nazikçe” yansıması arzusunu dile getirdi; ”çünkü bu zaten ekonomik bir sorun değil, politik bir sorun” dedi.

“Bu seçimler sırasında gördüğümüzü düşünüyorum” diye ekledi.

Gerus, Eylül ayında “yeni bir program olabileceği ve bu sonbaharda yeni bir IMF dilimi alabileceği” beklentisini de dile getirdi . Ona göre, bunun için, Ukrayna tarafı “yolsuzlukla mücadele reformları konusunda aktif bir görünüme sahip olmalı.” dedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı temsilcisi, “Bunu kendimiz yazıyoruz, böylece bunu yapmak zorunda kalmamıza gerek kalmadı, kendimiz için kendimizi taahhüt ettik ve çabucak yaptık.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com