Her üç Ukraynalı’dan biri katı karantinaya karşı (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün, Ukrayna’da her beş vatandaştan biri genel olarak koronavirüs ile ilgili haberleri takip etmiyor veya nadiren takip ediyor. Bu oran sırasıyla % 8 ve % 12.

işletmelere maske cezası

“Rating” sosyolojik araştırma grubu anketinin sonuçlarına göre halkın % 58’si koronavirüsle ilgili haberleri sık sık takip ederken, % 21’i arasıra takip etmektedir. % 12’si nadiren takip ederken, % 8’lik bir oran ise haberlerle hiç ilgilenmemektedir. Yaşlıların ve kadınların bu tür haberleri takip etme oranları en yüksek seviyededir.

Ukraynalıların neredeyse üçte ikisi (% 63), insidans önemli ölçüde artarsa ülkede katı karantina uygulanmasını destekliyor. Kalanı ise tam tersi bir görüşe sahip. Aynı zamanda, insidansın gerçekten artmaya başladığı Mart ayının başından bu yana, sıkılaştırıcı önlemlerin destekçileri de arttı.

Ankete katılanların % 61’i, sıkı karantinaların getirilmesi sonucunda koronavirüsün yayılmasının azalacağına inanırken % 37’si ters görüşte. Sıkı bir tecritin etkinliğine inananlar arasında kadınlar ve yaşlıların yanı sıra, ülkede ve dünyada salgınla ilgili haberleri sık sık takip edenler yer almaktadır.

Anket 26-28 Mart tarihlerinde, geçici olarak işgal edilen bölgeler dışındaki tüm bölgelerde gerçekleştirildi. Çalışma 2 bin 500 yetişkin katılımcıyla bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com