Belarus’tan Ukrayna sınırının kapatılmasına ilişkin açıklama

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Sınırların kapatılması iş, turizm veya sıradan vatandaşlar için herhangi bir engel olduğu anlamına gelmez.”

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Russia Today’e verdiği bir röportajda Ukrayna sınırının Belarus’un organize suç temsilcisi olarak görmediği “sıradan” vatandaşlara açık olmaya devam ettiğini söyledi.

Makey “Kapalı ne demek? Turistler için, sıradan vatandaşlar için sınırlar açık… Sınırların kapanması, iş, turizm veya sıradan vatandaşların hareketi için herhangi bir engel olduğu anlamına gelmiyor. Ama, suç, terör eylemleri düzenleme girişimleri ile organize mücadeleye gelince, burada en sert önlemleri alacağız.” dedi.

Aleksandr Lukaşenko’nun sınırın kapatılmasına ilişkin açıklaması “son günlerde meydana gelen olaylar dikkate alınarak” yapıldığını belirten Dışişleri Bakanı “Burada gerçeklerden kaçış yok. Son zamanlarda televizyonda gösterilenleri kastediyorum : silahlarla, terör örgütleriyle, anarşistlerle vb. Bütün bunlar, sınırlarımızın korunmasına daha yakından bakmamızı sağlıyor ” diye vurguladı.

2 Temmuz’da Lukaşenko’nun Belarus sınır birliklerine Ukrayna sınırını tamamen kapatma emri verdiğini söylediğini hatırlatmak gerekmektedir. Aynı zamanda “Belarus’a sadece sivillerin girebileceğini” söyleyerek, bunun dışındakileri “esir almayacaklarını” söyleyerek herkesi öldürmekle tehdit etmişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, 5 Temmuz’da Belarus sınırının açık olduğunu ve Lukaşenko’nun sınırdan silah kaçakçılığı konusundaki açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

Dışişleri: Ukrayna, Belarus sınırının kapatılması hakkında henüz resmi bildirim almadı

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com