Dünyanın dört bir yanından gelen “yasal hırsızların” yaklaşık % 10’u Ukrayna’da

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polis başkanı Igor Klimenko tarafından bir programda söylendiğine göre dünyada bulunan yaklaşık 450 yasal hırsızın 50 tanesi Ukrayna’ya sığındı

Ulusal Polis başkanı Igor Klimenko

Programda konuşan Klimenko “Yaklaşık 15-25 yasal hırsız” şimdi Ukrayna’da bulunmaktadır. Ama Ukrayna’da çok daha fazlası var. “Yasal hırsızların” çoğu Ukraynalı değil. Ukraynalılar % 6’dan daha az.” dedi.

Klimenko’ya göre dünyada yaklaşık 450 yasal hırsız bulunmakta olup bunun 50 tanesi Ukrayna’da, yani yaklaşık % 10’u.

Kural olarak bir Ukrayna pasaportları yok. Sahip oldukları pasaport ya sahte ya da başka bir isim adına kayıtlı diyen Klimenko, bu kişilerin ağırlklı olarak Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerde bulunan suç örgütlerini uzaktan yönettiklerini ekledi.

4 Haziran’da Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada “yasal hırsızlar” için cezai sorumluluk getirdi.

Yasal Hırsız nedir?

Eski Sovyetler Birliği ülkelerinde ve yurtdışındaki ilgili diasporalarda organize suç ortamında elit bir konuma sahip ve alt düzeydeki üyeler üzerinde gayri resmi yetkisi olan profesyonel suçluların sahip olduğu bir unvandır.

Kaynak: 112.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com