Dışişleri Bakanlığı’ndan yabancılar için Ukrayna hakkında resmi bir web sitesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yabancıları seyahat, Ukrayna’da eğitim ve ülkedeki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirecek ukraine.ua adlı bir web sitesi açtı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, “Ukraine.ua İnternet alan adını, bireylerin veya şirketlerin değil, devletin kontrolü ve yönetimi altına almayı başardık. Şimdi bu adrese dünyaya Ukrayna’yı anlatacak bir web sitesi yerleştirilecek” dedi.

Bakan, sitenin “Ukraine Now” görsel markasına dayandığını kaydederek, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın bu kaynağa kaliteli ve profesyonel destek sağlayacağına söz verdi.

Kuleba, sitenin Ukrayna’da nerelere gidilebileceğini, turistlerin neleri görmesi gerektiğini, boş zamanın nasıl geçirileceğini, lezzetli nerede yenileceğini anlatan bir “Keşfet” (Discover Ukraine) bölümü olduğunu ve burada ülke tarihi ile ilgili bir bölümün de yer alacağını söyledi. Buna ek olarak, sitede bir “Invest” (Ukrayna’da Yatırım) bölümü bulunmakta, bu da Ukrayna’da neden yatırım yapmaya değer olduğunu, Ukrayna’nın hangi ticaret fırsatlarını sunduğunu, ülkenin ticaret ve yenilik konularında nerede olduğunu açıklayacak. Ayrıca sitede yabancıların Ukrayna’da ne tür eğitim hizmetleri alabileceklerini açıklayan bir “Study” (Ukrayna’da Eğitim) bölümü bulunmaktadır.

Kuleba “Ukraine.ua sitesi sıradan bir yabancı turist, yabancı bir işadamı ve yabancı bir öğrenci için bir mıknatıs haline gelmelidir. Bütün bunlar Ukrayna’ya ek ilgi çekmek ve ülkemizi dünyada popülerleştirmek, otoritesini güçlendirmek içindir.” diyerek sitenin amacını da açıkladı.

Sitede, özellikle festivaller, kültürel etkinlikler, forumlar olmak üzere Ukrayna’da gerçekleşen tüm önemli etkinlikler hakkında bilgi içeren “Happening Now” bölümü bulunmaktadır. Şimdilik yalnızca İngilizce olan sitenin yakın gelecekte Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Çince sürümlerinin de sunulması planlanmaktadır..

Sitenin hazırlanma sürecinden bahseden bakan “Böyle bir kaynağı yaratmak ve onu yüksek kalitede sumak kolay olmadı. Ancak sonuca ulaşmamıza yardımcı olan ekip çalışmasıydı. 30’dan fazla şirket, girişim, eğitim, kültür kurumu ve elbette yüksek kaliteli bir ürün yaratmamıza yardımcı olan düzinelerce gönüllü” diye açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com