Dubilet Ukrayna’da Yolsuzlukla Nasıl Mücadele Edileceğini Anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Monobank’ın kurucu ortağı ve Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) başkanı Ivan Bakanov’un danışmanı olan Dimitri Dubilet, yalnızca sonuçlarla değil aynı zamanda Ukrayna’daki yolsuzlukların temel sebepleriyle de başa çıkmanın gerekli olduğunu söyledi.

Finance.ua’nın haberinde, Dubilet’e göre yolsuzlukla mücadelede en iyi çözümler teknolojilerden faydalanmakla olmaktadır. Örnek olarak, şu anda önde olan projelerden birinden bahsetti.

Dubilet, “Halen yürüttüğümüz projelerden biri, Adalet Bakanlığının kayıtlarında yer alan işletme sahipleri ile gayrimenkul sahiplerinin farklı olduğu gerçeğinin kabulüne karşı yapılan mücadele.” dedi.

Ve bunun “Ukrayna’nın yatırım alamamasının; neden Batı bankalarının ülkemize gelmekten korktuğunun” sebeplerinden biri olduğunu ekledi.

Ona göre, son zamanlarda devletin bütün çabaları “kara kayıt şirketleri” üzerindeki kontrolün daha da güçlendirilmesini hedefliyordu. “böylece daha fazla inceleme ve rapor almaları gerekiyor” dedi.

Dubilet’e göre sorunu çözmek için aslında doğru teknolojiler kullanılıyor.

“Ayrıca, teknolojide dijitalleşmenin zorunlu olmadığını, her şeyden önce teknolojinin doğru iş süreçleri olduğunu anlamak önemlidir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com