Ukrayna İlk 6 Ayda 10 Milyar Doların Üzerinde Tarımsal Ürün Sattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Ukrayna Tarım İşletmeciliği Kulübü” ( UCAB ) basın servisi tarafından bildirildiğine göre bu yılın Ocak-Haziran döneminde, Ukrayna tarımsal sanayi ürün ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 19 arttı ve 10.2 milyar dolara ulaştı.

Raporda “2019’un ilk yarısının sonuçlarına göre, Ukrayna’dan tarım ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre % 19 daha fazla olan 10.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.” denildi.

Aynı zamanda basın servisi, Ocak-Haziran aylarında Ukrayna’ya tarım ürünlerinin ithalatının geçtiğimiz yılın Ocak-Haziran ayına göre % 9 arttığını ve 2.7 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Uzmanlar “Genel olarak Ukrayna’daki tarımsal gıda ürünlerinin dış ticaret dengesi 7,5 milyar dolar olarak gerçekleşti, bu da tarımsal gıda ihracatının ithalata göre önemli bir oranda yüksek olduğunu gösteriyor.” dedi.

Derneğe göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde, tarım ürünlerinin Ukrayna’dan yapılan toplam mal ihracatı yapısındaki payı, Ocak-Haziran 2018’deki % 36,7’ye karşı % 41,5 olarak gerçekleşti. Aynı zamanda, tarım ürünlerinin Ukrayna ithalatının genel yapısındaki payı % 9.6 olup geçen yılın aynı dönemiyle paraleldir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com