Donbass’taki savaş sırasında yaklaşık 14 bin Ukraynalı öldürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donbass’taki savaşın sonucunda, sadece Ukrayna hükümetinin kontrolündeki topraklarda en az 14.000 kişi öldü. En az 9.5 milyon Ukraynalı ise Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan eylemlerinden zarar gördü.

Geçici İşgal Bölgeleri Yeniden Entegrasyon Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksey Reznikov Kiev Güvenlik Forumu’nda yaklaşık 7 milyon vatandaşın, özellikle Donetsk ve Lugansk bölgeleri sakinlerinin bir şekilde savaştan geçtiğini söylerken; aynı zamanda en az 420 bin Ukrayna vatandaşının, Donbass’taki düşmanlıklarının bir tarafında olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı “Bu bölgelerde yaşayanların yaklaşık yarısı savaştan kaçmak zorunda kaldıkları için evlerinden uzakta yaşamaktadır. Yaklaşık 2.5 milyon Ukrayna vatandaşı ise Kırım işgalinin kurbanı ve orada kalanlar zulüm görmeye devam ediyor.” dedi.

Reznikov, bugün itibarıyla Donbass’ta yaklaşık 300 bin Ukrayna vatandaşının zorunlu pasaport almak durumunda kaldığını ve Kırım’da nüfusun neredeyse % 90’ının Rus pasaportu aldığını sözlerine ekledi.

Donbass’ta çatışmaların başlamasından bu yana yaklaşık 150 çocuk öldü. Çocukların ağırlıklı olarak ölüm nedeni ise mayın patlamasıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com