Ukrayna 26 Ekim’de geçerli olacak şekilde karantina bölgelerini güncelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

22 Ekim Perşembe günü, Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Devlet Komisyonu, Ukrayna’daki karantina bölgelerini güncelleme kararı aldı.

Karantina polisler

Karar önümüzdeki Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

“Kırmızı” Bölge

Bu bölge şunları içerir: Ivano-Frankivsk, Nikolayev, Poltava, Rovno, Sumy, Ternopil, Harkov, Hmelnitskiy, Çernovtsi ve Çernigov.

Bu bölgede toplu taşıma, alışveriş merkezleri ve mağazaların (Donetsk bölgesi hariç) çalışmalarına devam etmesine izin verilir . Ivano-Frankivsk, Poltava, Harkov ve Hmelnitskiy bölgelerinde okullar, kolejler ve üniversitelerin faaliyet göstermesine izin verilir.

Ivano-Frankivsk, Kiev, Poltava, Harkov, Hmelnitskiy, Çernovtsi ve Çernigov bölgelerinde cafe ve restoranların faaliyet göstermesine izin verilmektedir.

Jitomir, Odessa, Lugansk, Poltava, Çerkassi, Çernigov bölgelerinin yerleşim ve ilçelerinde, yolcuların banliyö, şehirlerarası, bölgeler arası ve bölgeler arası yolcu taşımacılığına izin verilmektedir.

“Turuncu” bölge

Bu bölge şunları içerir: Vinnitsa, Lutsk, Dnipro, Jitomir, Ujgorod, Zaporijya, Lviv, Odessa, Herson, Çerkassi, Kiev.

Pansiyonların ve hostel gibi konaklama yerlerinin oteller hariç çalışmaları yasaktır. Restoranların gece 22:00-07:00 arası çalışmaları yasaktır.

“Sarı” bölge

Bu bölge şunları içerir: Brovary, Kropivnitskiy.

Yaşlıların bulunduğu sosyal yardım kurumlarını ziyaret etmek, “acil” hizmetler dışında yasaktır.

“Yeşil” Bölge

Bu bölge diğer tüm bölgeleri ve şehirleri içerir. Kapalı alanlarda maske kullanımı zorunludur. Toplu taşıma araçlarında yolcuları taşırken koltuk sayısı kadar taşınır.

Seyircili spor etkinlikleri (istisna: Sağlık Bakanlığı’nın kararlaştırdığı uluslararası maçlar) yapılması yasaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com