Ukrayna parlamentosu kripto varlık borsalarının ülkede çalışmasına izin verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün, dijital dönüşüm komitesi yaptığı görüşmede, Ukrayna Parlamentosu’nun 3637 sayılı “Sanal Varlıklar” yasa tasarısını ikinci okumada kabul etmesini tavsiye etti.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Aleksander Bornyakov tarafından açıklandığına göre revize edilmiş kanun taslağı, bu pazardaki kayıt dışı varlıkların kayıt altına alınmasını ve kripto varlıklarla yapılan işlemlerin düzenlenmesi için mevcut uluslararası standartları içerimektedir.

Bornyakov, kripto varlıklar için yasal bir borsanın ülkede başlamasının Ukrayna’nın dijital ekonomisinin büyümesi için ek bir fırsat olacağını belirterek; kripto varlıklarla çalışmak için etkili bir yasal çerçevenin oluşturulmasının sağlayacağı avantajları da belirtti:

  • ekonomide yeni bir sektörünün geliştirilmesi;
  • bankaların sanal varlıklar için hesap açma ve onlarla işlem yapma yeteneği;
  • uluslararası kripto borsalarını yasal olarak işletmek;
  • vatandaşların mülkiyet haklarını “belirtme” yeteneği;
  • yeni bir sektöre yabancı yatırım çekmek;
  • vergilerle birlikte devlet bütçesine gelirlerin artması.

Ayrıca Bornyakov, devletin kullanıcılar için güvenliği ve kripto varlıklara ilişkin hakların hukuki olarak korunmasını da garanti edeceğini söyleyerek “Devletin hukuk alanında kripto varlık sektörünün gelişmesi için yapacakları, ülkemizin küresel dijital ekonomide lider konuma gelmesini sağlayacağına inanıyorum.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com