Dışişleri: Ukrayna, Belarus sınırının kapatılması hakkında henüz resmi bildirim almadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko, Ukrayna’nın Belarus sınırının kapatılmasıyla ilgili henüz resmi bildirim almadığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı

Nikolenko “Ukrayna tarafı, sınırın Belarus’tan kapatılmasıyla ilgili henüz resmi bir bildirim almadı. Belarus halkı böyle bir adımdan zarar görecektir.” dedi.

Ukrayna’nın, Alexander Lukaşenko‘nun Ukrayna’dan silah tedarik ettiği iddiasıyla ilgili suçlamasını kategorik olarak reddettiğini vurgulayarak “Belarus’un iç işlerine asla müdahale etmedik. Bunu gelecekte yapmayacağız. Minsk’ten de aynı pozisyonu bekliyoruz: kuzey sınırı bir güvenlik alanı olarak kalmalıdır.” dedi.

Nikolenko, Ukrayna’nın politikasının, insan haklarına saygı duyulan ve hukukun üstünlüğünün var olduğu demokratik bir ülkede insana yakışır bir yaşamı hak eden Belarus halkının meşru çıkarlarını desteklemeyi amaçladığını da sözlerine ekleyerek “Ancak Ukrayna’yı bir dış tehdit olarak konumlandırmak Belarus halkına yönelik dezenformasyon, baskı ve yıldırma politikasına uyuyor. Hiçbir saçma suçlamanın ve gözdağının Belarus halkını, dost canlısı, insan haklarına saygı duyan ve bunu koruyan Ukrayna halkından ve bir devlet olarak Ukrayna’dan uzaklaştıramayacağına inanıyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com