Ukrayna’da da taksi hizmetleri sunan Uber, tarifelerine zam yapıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

UNIAN’a göre servis, sürücülerine işbirliğinden daha fazla kazanabileceklerini belirten mektuplar göndererek bu konuda bilgilendirmesini yaptı.

Haber bülteni, tarifelerin Temmuz ayında artırılacağını belirtiyor. Artış, Kiev’deki Uber’i de etkileyecek.

Uber ile işbirliği yapan sürücülere gönderilen mektupla birlikte, taksi hizmeti fiyatlarının belirtildiği bir tablo da gönderildi.

Uber tarafından iletilen tarife ile yakında hangi fiyatlarla karşılaşabileceğinizi hesaplamak mümkün olacak.

Ayrıca, sadece Uber taksileri değil, diğer taşıyıcılar da fiyatları yükseltecek, bu nedenle yakın gelecekte Bolt, Uklon ve diğer taksi hizmetlerinin oranları büyük olasılıkla artacak.

En yaygın kullanılan Uber X servisinde km bazında fiyatın 4.5 UAH’dan 5.8 UAH’a yükseldiği düşünülürse kabaca fiyatların yaklaşık % 29 artacağını belirtebiliriz.

Uber Comfort servisinde ise km bazlı fiyat 5.40 UAH’dan 7.00 UAH’a yükselirken, zam oranı yaklaşık % 30’dur.

Uber Green servisinde ise km bazlı fiyat 4.60 UAH’dan, 6.40’a yükselecektir. Görüldüğü üzere Uber Green’de fiyatlar % 40 artmaktadır.

Uber Van servisinde ise km bazlı fiyat 6.00 UAH’dan 8.70 UAH’a yükselerek % 45 bir zam yapılacaktır.

Minimum ücret kullanılan servise göre 50-75 UAH arasında olacakken, bekleme ücretleri de dakika başına 1.15 – 2.20 UAH arasında değişecektir.

Yeni Uber tarifelerini bu tablolarda tam olarak öğrenebilirsiniz:

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com