CIA başkanı Burns, Rusya Federasyonu’ndan “meslektaşı” Narişkin ile Türkiye’de bir araya geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: AA

14 Kasım’da ABD ve Rus istihbarat teşkilatlarının başkanları Türkiye’ye geldi. Rusya Federasyonu görüşme hakkında yorum yapmadı.

Üst düzey yetkililerin görüşmesine ilişkin bilgiler Reuters ajansı tarafından yayınlandı.

Ajansın haberine göre, yetkililer Ankara’da bir araya geldi. Beyaz Saray’ın resmi temsilcisi tarafından görüşme doğrulanırken, Putin’in sözcüsü Peskov, durum hakkında yorum yapmadı.

CIA başkanı William Burns ile Rus karşı istihbarat başkanı Sergey Narişkin arasındaki görüşmeye ilişkin iki ana tema ileri sürülüyor:

WSJ: ABD’li yetkililer Ukrayna’yı Rusya ile barış görüşmelerini değerlendirmeye çağırdı

ilk olarak, nükleer silahların kullanılması kabul edilemez ve sonuçları Rusya Federasyonu için çok ciddi olacaktır;
ikincisi, ABD, Ukrayna’daki savaşın çözümü konusunda Rusya ile herhangi bir müzakere yapmayacak.

Burns’ün, Rus işgali başlamadan önce Ukrayna’yı şahsen ziyaret etmişti. Amerikalı, Ocak 2022’de Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, Rusya Federasyonu tarafından bir saldırı riskinin %100 olduğunu söyledi. Ve Kasım 2021’de Kremlin lideri Putin ile şahsen görüştü ve görünüşe göre aynı konu hakkında konuştu.

Sergey Narişkin, 21 Şubat’ta Rusya Güvenlik Konseyi’ndeki ünlü toplantıda sessiz kalan Rus yetkilidir: önce “DPR/LPR”ye katılmayı teklif etti, sonra “düzeltti” ve onların egemenliklerini savunmalarına yardım etmenin gerekli olduğunu kabul etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com