BM, ülkeleri mutluluk açısından değerlendirdi: Ukrayna 110. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler, dünyanın en mutlu ülkelerini sıralayan Dünya Mutluluk Raporu’nu yayınladı. Finlandiya, üst üste dördüncü kez aldığı “dünyanın en mutlu ülkesi” unvanını yeniden alarak birinci sırada yer aldı. Listede temsil edilen 149 ülke arasında Ukrayna 110. sırada yer aldı.

ukraynalılar

Türkiye ise listede 104. sırada kendine yer buldu.

BM raporu bu sefer “COVID-19’da Mutluluk, Güven ve Ölüm” başlığını taşıyordu. Örgütün açıkladığına göre, insanlık dünyayı değiştiren ve birçok cana mal olan büyük ölçekli bir salgınla karşı karşıya kaldığı için geçen yıl özeldi ve güven ve samimiyet koronavirüsle mücadele için en iyi stratejilerdi.

Finlandiya’dan sonra ise sıralamada, Danimarka, İsviçre, İzlanda, Hollanda, İsveç, Almanya, Norveç, Yeni Zelanda ve Avusturya yer aldı. En talihsiz olanlar ise Ruanda, Zimbabve ve Afganistan’dı.

Derecelendirmede üç ana gösterge dikkate alındı: yaşam standardı (GSYİH, sosyal destek, hak ve özgürlüklere saygı) ile olumlu ve olumsuz duygular.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com