Ukraynalıların sadece % 2’si Ukrayna’daki ekonomik durumu “iyi” olarak değerlendiriyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların yarısından fazlası ülkedeki ekonomik durumu “çok kötü” veya “oldukça kötü” olarak değerlendiriyor ve sadece % 2’lik bir kısmı “iyi” veya “çok iyi” olarak değerlendiriyor.

ukraynalılar

Razumkov Center tarafından 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bir anket sonucunda “Katılımcıların yalnızca % 18’i Ukrayna’daki olayların doğru yönde geliştiğine inanıyor, % 66’sı olayların yanlış yönde geliştiğini düşünüyor. Ankete katılanların % 68’i ülkedeki ekonomik durumu “çok kötü” veya “oldukça kötü” olarak değerlendiriyor. Sadece % 2’lik bir kısmı “iyi” veya “çok iyi” şeklinde değerlendirirken, % 28’si “kötü veya iyi değil” olarak değerlendiriliyor.” denildi.

Katılımcılar, ailelerinin refah düzeyini değerlendirirken, daha iyimserler: Buna göre % 44’ü “çok” veya “daha doğrusu” kötü olarak tanımlarken, % 45’i “kötü veya iyi değil”, % 9’ı “iyi” veya “çok iyi” olarak değerlendiriyor.

Buna ek olarak, sadece % 9’u önümüzdeki 3 ay içinde ülkedeki ekonomik durumun daha iyi yönde değişeceğine inanırken, % 9’u ise bu süre zarfında ailelerinin refah seviyesinin daha iyi yönde değişeceğini umuyor.

Aynı zamanda, katılımcıların % 30’u önümüzdeki 3 ay içinde ülkedeki ekonomik durumun daha kötü, % 23’ü bu süre zarfında ailelerinin refah seviyesinin daha da kötüye gideceğine inanıyor. En yaygın görüş ise durumun 3 ay içinde önemli ölçüde değişmeyeceğidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com