Blackwater’ın kurucusu Motor Sich’i satın almaya karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Wall Street Journal ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi olmayan danışmanı olan Eric Prince, dünyanın en büyük uçaklarının üreticisi olan Zaporoje Motor Sich’i devralmak üzere.Gazeteye göre Prince, bu konuda 24-27 Ekim tarihlerinde işletmeyi ziyaret etti ve üst düzey teknolojiden etkilendi. Böylece Amerikalılar Çinlilerin önüne geçmeye karar verdiler.

WSJ, Washington’ın bir grup Çinli şirket tarafından Ukrayna Motorlu Sich’in satın alınmasını önlemeye çalıştığını öne sürüyor. Eylül ayının sonunda, Ukrayna’daki ABD maslahatgüzarı William Taylor ve ABD Savunma Bakanlığı üst düzey danışmanı Donald Winter tesisi ziyaret etti.

WSJ ayrıca, 2014’ten beri Prince’in Ukrayna’ya en az dokuz kez geldiğini de belirtti. Şirketin alımına duyduğu ilgiyi dile getirdi ve müşterilerinin bir listesini aldı. Ancak Prince şu ana kadar yorum yapmayı reddetti.

Bakınız: Ukraynalı Motor Sich’in % 50’sini İki Çinli Şirket Satın Aldı

Eric Prince Irak’taki askeri katliamlarla ilgili gerçek olayların açığa çıkarılmasından sonra skandal bir ünü olan Amerikan özel askeri şirketi Blackwater’ın (şimdi – Academi) kurucusudur. Bu nedenle şirket adını iki kez değiştirdi. Ayrıca Afrika’daki Çinli işletmelere lojistik ve güvenlik desteği sağlayan özel güvenlik şirketi Frontier Services Group’un Genel Müdürü olarak görev yapıyor .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com