Ukrayna’da, 150 uzun vadede problemli inşaat projesi tespit edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kalkınma Bakanlığı’nın raporuna göre Ekim 2019’da Ukrayna’da 150 sorunlu konut projesi sayıldı. Yasal kısıtlamalar nedeniyle sıkıntılı evler tamamlanamıyor.

Ubr.ua’nın haberine göre, bu projelerin 51’i Kiev’de, 23’ü Kiev bölgesinde ve 14’ü Odessa’da. “Bitmemiş” olarak adlandırılan bu projeler ise tamamlanma için devredilemez. Bakanlıkta açıklandığı gibi, bunun nedeni, bu sorunun çözülmesini engelleyen belli yasal kısıtlamalar.

Bakınız: Gayrimenkul yatırımında en riskli Ukrayna şehirleri

Daire başkanı Alena Babak’ın vurguladığına göre, artık Ukrayna mevzuatında “bitmemiş inşaat” diye bir şey bulunmuyor ve aynı zamanda sorunlu inşaat projelerinin listesi veya kaydı da tutulmuyor. Bu tür projeleri bir inşaat firmasından diğerine aktarmak için hiçbir mekanizma yoktur. Babak, bakanlığın şimdi bu sorunların çözümü için kapsamlı bir yaklaşım sağlayacak olan yeni bir tasarı üzerinde çalışacağını da sözlerine ekledi.

Bakan, “Etkilenen yatırımcılardan ve daha önce geliştirilen projelerden gelen bilgileri dikkate alarak, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı bir yasa tasarısı hazırlayacak ve 20 Aralık’tan sonra sorunlu şantiyelerdeki uzman ve yatırımcıların görüşüne sunacak” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com