Belarus’tan ikinci bir saldırı tehdidi var mı? Ukrayna Savunma Bakanlığı cevap verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar bugün itibariyle Beyaz Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırda bir saldırı için yeterli düşman kuvveti bulunmamaktadır. Ancak bu ihtimal her zaman var.

Teleton yayınında açıklamalarda bulunan Malyar’a göre, Belarus’ta tam ölçekli savaşın başlangıcından beri orada meydana gelen ekipman ve personel hareketi kaydediliyor. Şu anda düşman teçhizatı Belarus’tan Rusya’ya naklediyor.

Stefanişina: Ukrayna, savaş bitmeden de AB’ye katılabilir

Malyar “Bir tehdit var mı? Bu, olası Rusya ile savaşta tüm senaryoları varsaydığımız gibi. Bunun bir yedek olarak seçenek olabileceği, “B” veya “C” planının mümkün olduğu. Ama askeri stratejik bakış açısıyla, şu anda orada bir işgalin gerçekleşmesi için yeterli gücün biriktiğini söylemek mümkün değil; aynı zamanda bu olasılık inkar edilemez, bu yüzden silahlı kuvvetlerimiz hazır durumda” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com