Rusya’nın füze stokunu yenilemesi için 14 ila 16 aya ihtiyacı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'nın füze stokunu yenilemesi için 14 ila 16 aya ihtiyacı var

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya’nın çeşitli füze türlerini kullanmasına ilişkin verileri toplayan bir infografik yayınladı. Buna göre Rusya’nın füze stokunu yeniden inşa etmek için 14 ila 16 aya ihtiyacı olduğu söyleniyor.

Twitter’da bir mesaj yayınlayan Reznikov “Rus füze cephaneliğinin dört düşmanı: parlak Ukrayna hava savunma kuvvetleri; zayıf Rus füze kuvvetleri; yaptırımlar; zaman. Barış içinde yaşamak için terör devletini askerden arındıralım!” diye yazdı .

Yayınlanan infografiğe göre, Rusya 829 İskender füzesi kullandı ve elinde 119 adet kaldı (% 13), 479 adet 3M-55 Onyx füzelerinin % 74’ü ve 8,000 S-300 füzelerinin % 87’si ise halen elinde.

NATO Genel Sekreteri: Batı, Putin’in savaşı kazanmasına izin veremez

Kaynaklarına atıfta bulunan Ukrayna Pravda gazetesine göre, Kasım ayı ortası itibariyle, Rus füze potansiyeli, 15 Kasım’dakine benzer en fazla üç büyük saldırı için hala yeterli durumda.

Rusya’nın füze stokunu yenilemesi için ise 14 ila 16 aya ihtiyacı olduğu iddia ediliyor.

Ukrayna Pravda, Rusya Federasyonu’nun kalan stratejik füze rezervlerini kullandığı söyleniyor. Bu sebeple, Rusya birkaç haftadır İran ile balistik füzeler ve daha fazla insansız hava aracı tedarik etmek için görüşmeleri sürdürüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com