Ukrayna Havayolları yolcular için yeni uçuş kurallarını yayınladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Uluslararası Havayolları (UIA), 15 Haziran 2020’den itibaren uçuşlara başladıktan sonra, yolcuların uymak zorunda kalacakları yeni kuralları yayınladı.

MAY Ukrayna Havayolları

Şirketin web sitesinde belirtilen kurallara göre yolcular havaalnında ve yolculuk süresince maske takmak zorundadırlar. Maskenin ağzı ve burnu tamamen kapatması gerektiği belirtilmiştir.

Yolcuların check-in alanında birikmeyi önlemek için bağımsız olarak online check-in yapmaları ve self-bagaj check-in kiosklarını kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Buna ek olarak, havaalanı içerisinde kalabalığı önlemek için, ziyaretçiler için havaalanı terminaline erişim geçici olarak sınırlı olacaktır. Erişim sadece yolcular, havayolu personeli ve havaalanı personelinin yanı sıra özel kategorilerdeki yolculara (çocuklar, engelli yolcular ve diğerleri) eşlik edecek kişiler için erişilebilir olacaktır.

Ayrıca, yolcuların varış ülkesindeki gerekliliklerini ve sınırı geçme koşullarını, gözlem / öz izolasyon ihtiyacını, sağlık sigortası gereksinimlerini veya seyahatten önce COVID-19 için negatif test sertifikasını öğrenmeleri önerilmektedir.

Havaalanında ve uçakta mal ve hizmet ödemeleri sadece temassız banka kartları ile yapılacaktır.

Uçakta yemek servisi sadece kapalı ve ambalajlı ürünlerle yapılacak olup, içecekler sadece tek kullanımlık ve ayrı ayrı paketlenmiş olarak servis edilecektir. Su ayrı kaplarda sağlanacaktır. Sıcak su (çay, kahve) dışında içeceklerin toplu dağıtımı olmayacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com