SBU, Kiev-Peçerska Lavra’da yaptığı aramalarda Rusya ile ticarete karışan kişiler ve nakit paralar buldu (foto)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kolluk kuvvetleri Kiev’de bulunan Peçerska Lavra’daki kilise binalarını ve 850 kişiyi kontrol etti. 2 milyon UAH’dan ile 100 bin dolar ile birkaç bin Rus rublesi bulundu.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Kiev’deki Peçerska Lavra, Koretskiy Manastırı ve Rivne Bölgesi’ndeki Sarnensko-Poliska Piskoposluğu binalarında geniş çaplı aramalar yaptı. SBU basın merkezi , toplamda 350’den fazla kilise binası ve 850 kişinin kontrol edildiğini bildirdi.

Avrupa, ambargo öncesi Rusya’dan motorin alımını artırdı

Sonuç olarak, kolluk kuvvetleri toplamda 2 milyon UAH ve 100 bin dolar üzerinde nakit para ile birkaç bin Rus rublesi buldu. buldu. Ayrıca Rus yanlısı propaganda yayınları ele geçirdi.

SBU “50’den fazla kişi, özellikle yalan makinesi kullanılarak derinlemesine karşı istihbarat görüşmelerine tabi tutuldu. Bunların arasında sadece Ukrayna vatandaşları değil, aynı zamanda tesislerin topraklarında bulunan yabancılar, özellikle Rusya vatandaşları da vardı. “ dedi.

Belge kontrolü sırasında bazı vatandaşların Ukrayna pasaportlarında sahtecilik veya hasar belirtileri tespit edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com