“Putin’e karşı önemli bir direniş aracı”: ABD, Ukrayna’ya 4.5 milyar dolar daha ayırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, savunmasını güçlendirmek için Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi sağlayacak

Fonlar önümüzdeki haftalarda tahsis edilmeye başlanacak. Para doktorların, öğretmenlerin ve memurların maaşları da dahil olmak üzere Ukrayna’nın ekonomik istikrarını desteklemek için yönlendirilecek.

ABD Hazine’sinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’ya 4.5 milyar dolar tutarında ek yardım yapacağını açıkladı.

Times: İngiltere, çeşitli yasal boşluklar kullanarak Rus petrolünü ithal etmeye devam ediyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen, “Bugün ABD, doğrudan bütçe desteği için ek 4.5 milyar dolarlık hibe seferber ederek Ukrayna’ya olan sarsılmaz taahhüdünü yerine getirmeye devam ediyor. “ dedi.

Bu fonlar önümüzdeki haftalarda tahsis edilmeye başlanacak ve hastane çalışanları, memurlar ve öğretmenlerin maaşlarının yanı sıra yaşlılar ve ihtiyaç sahibi savunmasız kesim için sosyal yardım dahil olmak üzere Ukrayna’nın ekonomik istikrarını desteklemek için kullanılacak.

Yellen ” Güvenlik yardımımız ve Ukrayna halkının büyük cesaretiyle birleştiğinde, bu fonlar, Ukrayna’nın Putin’in sebepsiz yere işgaline karşı direnişi için önemli bir araçtır.” dedi.

ABD’den Ukrayna’ya yapılan doğrudan bütçe desteğinin toplam tutarı yaklaşık 13 milyar doları buldu.ABD, diğer bağışçıları Ukrayna’ya yardımlarını artırmaya ve hızlandırmaya çağırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com