Zelenskiy: Rusya’nın barışa değil, füzeler ve yeni bir saldırı için zamana ihtiyacı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Yoksulluğa sürüklenmiş Rus askerleri, Ukrayna'da yağma derdine düştü

Rusya Federasyonu’nun barışa değil, yeni bir saldırıya hazırlanmak için zamana ihtiyacı var. 21. yüzyıl, saldırgan ülkenin değişmeyen politikası için son yüzyıl olmalıdır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Strategic Ark 2023 konferansı katılımcılarına hitaben yaptığı konuşmada“Rusya’nın barışa değil, zamana ihtiyacı var: yeni füzeler, yeni bir plan, yeni bir saldırı için. Bu, Rus politikasının yüzyıllardır değişmeyen formülüdür. XXI. yüzyıl onun için sonuncusu olmalıdır. Uygulama mekanizmaları burada yer almaktadır. Ukrayna barış formülü. Böyle bir şeyin bir daha asla olmaması için güvenlik garantileri.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından önerilen barış formülünün radyasyon, nükleer, gıda ve enerji güvenliği ile Rus birliklerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesini içerdiğini hatırlatmakta fayda var.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com