Times: İngiltere, çeşitli yasal boşluklar kullanarak Rus petrolünü ithal etmeye devam ediyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mart ayından bu yana yalnızca İngiltere’nin Lincolnshire’daki Immingham limanına toplam yaklaşık 27 milyon dolarlık Rus petrolü teslim edildi. Petrol, Almanya, Hollanda ve Belçika’dan ithalat olarak tescil edildi.

Times gazetesi haberine göre bununla bilrikte 155 milyon dolar değerindeki Rus petrolü başka bir liman olan Thamesport’a teslim edildi.

Rusya Federasyonu ile topyekun savaşın başlamasından bu yana, İngiltere’ye Rus petrolü taşıyan en az dört tanker ulaştı.

Ukrayna, hava sahasını korumak için Fransa’dan Crotale uçaksavar sistemleri aldı

Yayına göre, tankerler açık denizde bir yerden diğerine petrol pompalarken, takip edilmemeleri için genellikle GPS’i kapatıyorlar.

Özellikle Mayıs ayında, Mariner III tankeri 200 bin varil petrolle Rusya’nın güneyindeki Tuapse limanından ayrıldı. Denizde beş gün geçirdikten sonra gemi, Yunan sularındaki Kalamata şehri yakınlarında, bir Yunan şirketine ait daha büyük bir tanker olan Marinoula’nın yanında durdu. Sonraki 36 saat boyunca her iki gemi de büyük borularla birbirine bağlandı. Mariner III’ten petrolün aktarılmasının ardından, Yunan gemisi İngiltere’ye yöneldi ve burada Immingham’a yanaştı ve 6 Haziran’da yaklaşık 250 bin varil petrol boşalttı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com