Baykar, Ukrayna’da İHA üretim tesisine 100 milyon dolar yatırım yapıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 
Fotoğraf: Telegram Fedorov

Türk şirketi Baykar, Ukrayna’da yeni bir fabrikaya 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlardan bir tanesinde insansız hava araco üretimine yönelik fabrika inşaatına başlanmış durumda. İnşaatının yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Başbakan Yardımcısı – Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhailo FedorovUkrayna’daki toplantı ve üretimin yerelleştirilmesi için Haluk’a teşekkür ederim. İHA fabrikasına yapılan 100 milyon dolarlık yatırım, tüm dünya için güçlü bir sinyaldir” diye yazdı.

Fedorov’a göre Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ile yapılan görüşme verimli geçti. Hava savunmasının güçlendirilmesi ve ortaklığın genişletilmesi ile ilgili konular tartışıldı.

Tartışmanın ana konusu, şirketin yakın gelecekte Savunma Kuvvetleri tarafından uygulamaya konulacak olan Ukrayna hava sahasının korunmasının etkinliğini artırmaya yönelik yeni gelişmeler oldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Haluk Bayraktar’a göre mevcut savaş, yüksek teknolojili bir İHA savaşına dönüştü ve özellikle çeşitli tipte uçakların kullanılması sayesinde Ukrayna’nın bu konuda küçük bir avantajı var. Bu gibi durumlarda geri bildirim özellikle önemlidir ve bu nedenle Ukrayna’da kullanılan bayraktarlar bir dizi benzersiz sistemle donatılmıştır.

Ayrıca toplantıda, Türkiye’nin önemli sayıda teknoloji parkına ve önde gelen savunma teknolojisi şirketlerine sahip olduğu, bu nedenle ülkeler arasında deneyim alışverişinde bulunulması ve teknolojik ortaklığın yeni bir seviyeye taşınması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com