İşgalden arındırılmış Herson bölgesinde toprakların yüzde 15’i mayınlardan arındırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İşgalden arındırılmış Herson bölgesinde toprakların yüzde 15'i mayınlardan arındırıldı

Herson OVA’nın başkanı Aleksandr Prokudin işgalden arındırılan bölgelerdeki mayınların temizlenmesinin sürdüğünü ve 500 kişinin mayın temizleme çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Prokudin, “Şu anda bölgenin %15’i mayınlardan arındırıldı, bu yüz bin hektara denk geliyor” dedi.

Şu anda yaklaşık 500 kişi bölgede mayın temizleme üzerinde çalışıyor: özellikle Silahlı Kuvvetler, Devlet Acil Durum Servisi, Ulusal Muhafızlar, polis, DSST ve uluslararası kuruluşların temsilcileri gelip çalışıyor.

Şu anda dört mayın temizleme makinesi var, yıl sonuna kadar iki tane daha alınmasını planlıyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

En son verilere göre, istihkamcılar işgal altındaki Herson Bölgesi’nde 87,339.7 hektarı tarım arazisi olmak üzere toplam 103,359.6 hektarlık bölgeyi araştırdı. Bu bölgelerde 104 bin 500’den fazla patlayıcı madde tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com