Baykar Makina Ukrayna’da İHA üretimi yapacak fabrika inşaatı için resmi başvuruyu yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Bayraktar insansız hava araçlarının (İHA) üretimi için Baykar Makina firmasının kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor, şirketin tasarımı ve yerleşim planı geliştiriliyor, bir arsa satın alındı ve inşaat için resmi başvuru yapıldı.

Baykar Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TSN  ile yaptığı röportajda “İşletmenin tasarımı ve yerleşimi üzerinde çalışıyoruz. Bu tesisin kurulacağı arsa zaten satın alındı. Biz de böyle bir inşaat için resmi başvuruya başladık ” dedi.

Ukrayna’da bankaların halka altın ve gümüş külçe satmasına izin verildi

Baykar Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu yılın Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kiev ziyareti sırasında yüksek teknolojiler, havacılık ve uzay endüstrisi alanında işbirliğine ilişkin bir belgenin imzalandığını hatırlatarak “Ve bu anlaşma, tesisi inşa etme planı için ciddi bir arabulucu oldu. Savaştan önce 3 Şubat’ta imzalandı. Ve ardından işgal başladı. Ancak planlarımız hala geçerli ve çalışmaya ve son teslim tarihlerine uymaya devam ediyoruz. Bu konuda ilerleme kaydettiğimizi söyleyebiliriz” dedi .

Bayraktar, Ukrayna’da bir tesis kurma planına göre sadece insansız hava araçları değil, yeni nesil Kızılelma insansız avcı uçaklarının da orada üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk şirketi Baykar Makina, Ukrayna’da Bayraktar TB2 saldırı uçağı üretimi için bir fabrika kurmanın yanı sıra Ukrayna’da yeni bir insansız avcı uçağı olan Bayraktar Akıncı ve Bayraktar Kızılelma’yı da üretmeyi planlıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com