ABD Büyükelçiliği vatandaşlarını Ukrayna’dan ayrılmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri, artan füze saldırısı tehditlerinden ötürü Ukrayna topraklarında bulunan vatandaşlarını ülkeyi terk etmeye çağırdı.

ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği’nin açıklamasında “Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın önümüzdeki günlerde Ukrayna’nın sivil altyapısını ve hükümet tesislerini vurma çabalarını hızlandırdığı bilgisine sahip. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları, siviller ve sivil altyapı için sürekli bir tehdit oluşturuyor. ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını, eğer güvenli ise, özel kara taşımacılığı seçeneklerini kullanarak şimdi Ukrayna’dan ayrılmaya çağırıyor.” denildi.

Ukrayna ekonomisinin savaştan doğrudan zararı 110 milyar doları aştı

Reuters daha önce ABD’nin Rusya’nın yakın gelecekte Ukrayna’daki sivil altyapı ve hükümet tesislerine yeni saldırılar başlatmayı planladığına dair istihbarata sahip olduğunu yazmıştı .

Amerika Birleşik Devletleri’nin en son 14 Temmuz’da Vinnitsa’ya yapılan saldırının ardından vatandaşlarına Ukrayna’ya girmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com