Ukrayna’da bankaların halka altın ve gümüş külçe satmasına izin verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası’nın bankaların şubelerden fiziki teslimat ile değerli metalleri satmasına izin veren bir kararı yürürlüğe giriyor. Böyle bir kararın, döviz satınalma talebini azaltacağı belirtildi.

NBU ayrıca, bir mevduat karşılığında halka nakit olmayan para birimi satma oranını da yayınladı.

NBU , bu kararların parayı yabancı para biriminde tutmanın bir alternatifi olacağını ve halkın nakit dolar ve euro talebini azaltmaya yardımcı olacağını söylüyor.

Ukrayna’da karantina ve olağanüstü hal yılbaşına kadar uzatıldı

NBU , “Karar, döviz piyasasının nakit segmentindeki durumu istikrara kavuşturmaya yardımcı olacak. Sonuçta, Ukraynalılar, döviz almak yerine parayı banka metallerinde tutmak için ek bir alternatife sahip olacak.”

Bu karar öncesinde altın, gümüş ve diğer değerli metallerin satışı sadece işgal tehdidi altındaki bölgelerde bulunan bankalarda mümkündü.

Ayrıca NBU, bankaların mevduat karşılığında nakit olmayan para birimi satarken döviz kurunu bağımsız olarak belirlemesine de izin verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com