Amerika Ukrayna’ya askeri yardımı artırmayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’yı savunma ve güvenlik alanında desteklemeye devam edecek. Gelecek yıl Ukrayna’ya askeri yardımı artırmayı planlıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Zagorodniuk‘a göre, ABD, Ukrayna’yı savunma ve güvenlik sektörlerinde reformlar konusunda desteklemeye hazır olduğunu yineledi.

Zagorodniuk “Son iki hafta boyunca, tüm soruları yanıtlamak ve reform yapma taahhüdümüzü onaylamak için stratejik ortaklarımızla son derece önemli toplantılar yaptık. Yıl sonunda ABD’nin yardım miktarının yükseleceğini ve gelecek yıl için daha yüksek miktarda yardımın planlandığını” belirtti.

12 Eylül’de, Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna’ya askeri yardım sağlamaya devam edeceğini doğruladı. Özellikle Washington, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli programlarında Ukrayna’ya 391,5 milyon dolar yardım öngörüldü. Tahsis edilen fonlar, silah ve askeri teçhizat alımı ile Ukrayna ordusunun kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunan hizmetlerin sağlanmasına yöneliktir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’nin 23-26 Eylül tarihlerinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşebileceği de bildirildi. Toplantı New York’ta yapılabilir.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com