Aksa Enerji’den, İzmail’e doğalgaz çevrim santrali

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Enerji şirketi Aksa Enerji İzmail şehrinde (Odessa bölgesi) 260 MW’lık bir doğalgaz çevrim santrali kurmayı planlıyor. Santral, endüstriyel ve bölge tüketicilerine elektrik ve ısı sağlayacak.

Odessa Bölge Devlet İdaresi basın servisine göre, şirket temsilcileri Odessa Bölge Devlet İdaresi, İzmail Kent Konseyi ve Marjinal LLC ile ilgili bir mutabakat imzaladı.

Bölge Devlet İdaresi’nin verdiği bilgiyiye göre yatırım bedeli tamamen Türk şirketi tarafından karşılanacak. Santral, elektrik alımına ilişkin 25 yıllık bir anlaşma temelinde inşa edilecek ve sonrasında santral devlete devredilecek.

AKSA, İzmail şehrinde mutabık kalınan alanda 260 MW’lık doğalgaz santralini finanse edecek, geliştirecek, kuracak ve işletecek.

Efeler Belediyesi ile Ukrayna’nın Hmelnitski Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.

Aksa Enerji Başkan Yardımcısı Serdar Nişli tarafından verilen bilgiye göre toplam kurulu gücü 260 MW olan bir gaz türbini ve/veya motorları ile buhar türbininden oluşacak santralle birlikte step-up trafo ve şalt gibi ilgili tüm trafo merkezi ekipmanları dahil olmak üzere tüm santral ekipmanları sağlanacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com