Verkhovna Rada, Ukrayna’da kamusal alanda Rus müziğini yasakladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada 19 Haziran’daki genel oturumunda Ukrayna medyasında ve kamusal alanda Rus müziğini yasakladı.

Milletvekili Yaroslav Jeleznyak tarafından yapılan açıklamada 7273-d sayılı yasa tasarısı için 303 milletvekili oy kullandı.

“Kültür Üzerine”, “Sinematografi Üzerine”, “Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Üzerine”, “Ukrayna’daki Gezi Etkinlikleri Üzerine” ve diğerleri gibi bir dizi yasada nihai değişiklikler yapılmıştır.

Kabul edilen yasa tasarısına göre, Ukrayna topraklarında Rusya Federasyonu vatandaşlarının şarkı sözleriyle şarkı söylediği müzik videolarının halka açık performansları, gösterimi ve söylenmesi yasaktır.

Pentagon, Ukrayna’ya verilen silahların listesini açıkladı

Ancak böyle bir yasak, Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı kınayan müzik sanatçıları listesinde yer alan Rus şarkıcılar için geçerli olmayacak.

Rusya Federasyonu’ndan sanatçıların sözde “beyaz listesi” NSDC (Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi) tarafından web sitesinde yayınlanacaktır.

Parlamento ayrıca Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya ve şu anda Rusya tarafından kontrol edilen Ukrayna topraklarından kitap ve diğer yayıncılık ürünlerinin ithalatını ve dağıtımını da yasakladı.

Daha önce, Ternopil ve Hmelnitkiy’de sokak müzisyenlerinin Rusça şarkı söylemesi yasaklanmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com