SBU, Ukrayna hükümetindeki Rus ajanlarını ifşa etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
SBU "güçlü" bir hibrit savaştan bahsederek Ukraynalılara panik yapmamaları çağrısında bulundu

Ukrayna Güvenlik Servisi SBU , aralarında Bakanlar Kurulu ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yetkililerin de içinde bulunduğu Rus Federal Güvenlik Servisi için çalışan ajanlarını ifşa etti.

SBU’nun basın servisi tarafından Telegram’da bildirildiğine göre Kiev’de çok aşamalı bir özel operasyon sonucunda, Bakanlar Kurulu sekreteryasının bir daire başkanı ile Ticaret ve Sanayi Odası müdürlüklerinden birinin başkanı gözaltına alındı.

Kiev’de Metro ve Paton köprüleri yeniden trafiğe açıldı

Raporda, “Bu yetkililer, ülkenin savunma durumundan devlet sınırının düzenlenmesine ve Ukrayna kolluk kuvvetlerinin kişisel verilerine kadar çeşitli istihbarat bilgilerini düşmana iletti” denildi.

Ruslar, toplanan verilerin gizliliğine ve önemine bağlı olarak istihbari faaliyette bulunan bu kişilere 2 ila 15 bin dolar arasında ödeme yaptı.

SBU’ya göre, yetkililerden biri 2012 yılında Rusya’ya yaptığı bir gezi sırasında iki FSB çalışanı tarafından işe alındı. Bu geziden kişi, operasyonel bir takma isme, iletişim için bir cep telefonuna ve gizli bilgileri toplama görevine sahip olarak geri döndü. Gizli belgelerin çıktısını yahut fotoğraflarını gönderdi.

SBU müfettişleri, her iki suçluyu da vatana ihanet suçlaması ile polise teslim etti ve gözaltına alındılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com