Akhmetov, Ukrayna ordusuna 700 araç, binlerce IHA ve yarım milyon litreden fazla yakıt teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Akhmetov, Ukrayna ordusuna 700 araç, binlerce IHA ve yarım milyon litreden fazla yakıt teslim etti

Rinat Akhmetov tarafından kurulan “Çelik Cephe” askeri girişimi, iki binden fazla drone ve telsiz sistemi, 700 araç ve yarım milyon litre yakıtı Ukrayna ordusuna tesiim etti.

Ayrıca SCM işletmelerinde üretilen 150,000’den fazla çelik yelek de Silahlı Kuvvetlere teslim edildi. Akhmetov’un basın servisi, “Bu amaçla metalürjistler, yüksek düzeyde koruma ile özel zırh çeliğini eritme teknolojisinde ustalaştı ve ayrıca plaka taşıyıcıları diken firmaları kullandı.” dedi.

BM Genel Kurulu, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün gözetilmesine ilişkin bir kararı kabul etti.

Askerlere çelik yeleklere ek olarak başka koruma araçları da verildi: NATO standartlarına uygun olarak üretilen 20.000’den fazla kask ve 40.000 ilk yardım çantası bunların arasındadır. Mesajda “Bu savaş öncelikle yüksek teknolojili bir savaş olduğundan, Akhmetov milyonları araba, insansız hava aracı ve telsiz satın almaya yönlendirdi: askerlerimize cephede avantaj sağlayan şey budur” denildi.

Akhmetov, “Ukrayna’nın zaferini daha da yakınlaştırmak için durmayı planlamıyoruz ve her şeyi yapacağız. Ve kesinlikle kazanacağız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com