Liman’da 34 Ukraynalı askerin cenazesi toplu mezardan çıkarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk bölgesi Ana Polis Departmanı, polis müfettişlerinin işgal altındaki Liman’da Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerlerin toplu olarak gömüldüğü yerde mezar açma işlemini tamamladığını bildirdi.

Açıklamaya göre 34 Ukraynalı askerin cesedi toplu mezardan çıkarılarak morga kaldırıldı. Kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından, cenazeler defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilecek. Polisler, çalışmalarını askerlerin mezarının hemen yanında bulunan defin alanından 120’den fazla sivilin çıkarılmasına odakladı.

Politico: AB’ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

29 Eylül’den bu yana polis, işgal sırasında hayatını kaybeden 108 kişinin cesedini kurtarılan yerleşim birimlerinde toplu mezarlardan çıkardı; 36 kişinin cesedini de binalarda ve sokaklarda buldu. Toplamda 144 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kolluk kuvvetlerinin bildirdiğine göre, “Öldürülenlerin 85’i sivil. Bazılarında şarapnel yaralanmaları da dahil olmak üzere şiddetli ölüm belirtileri var.”

Polis, her bir kişinin ölümünün sebeplerini dikkatlice belirlediklerini vurguluyor. Bugüne kadar moleküler genetik inceleme için 44 DNA örneği seçildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com